Млади пловдивчани искат спешни мерки срещу вандалите в Кючука!

Автор: Plovdiv Now 6629
Млади пловдивчани искат спешни мерки срещу вандалите в Кючука!

Младежите има какво да кажат и има какво да питат. Те са изключително будни, интересни, атрактивни, провокативни. Имаме идеи, с които можем реално да ги включим в управлението на районната администрация. Разчитам на младите да ни бъдат коректив, да подават сигнали, да бъдат активни.

Така Илиян Велков - кандидат за кмет на район "Южен", коментира срещата си с млади пловдивчани, на която те поставиха въпросите си за бъдещето на района, в който живеят. И тревогата си от вандалите, които вилнеят тук.

"Младежи от „Южен“ поставиха пред мен въпроса за вандалите в Кючука и местата в квартала, които стават тяхна мишена. Според хората въпреки намесата на полицията извършителите много трудно биха могли да бъдат заловени, тъй като няма охранителни камери. Така е - докато не бъдат монтирани наблюдателни устройства, няма да има спокойствие за живеещите тук.

Важно е сигналите от всички видеокамери да отиват в един общ център, за да можем да разкриваме престъпленията максимално бързо. Това ще ни даде възможност и да ограничим вандализма. Чешмички, пейки, детски площадки, които са изградени с парите на всички,  се трошат, мърсят, шарят с надписи, съсипват... И вандалите остават ненаказани. Има механизми, с които можем да се справим с тях. Като не става с добро, става с лошо!", коментира Илиян Велков.

"В моята програма сме предвидили видеонаблюдение на обществените места с акцент районите около жилищните сгради, училищата, детските градини и парковете, кръстовищата. Вчера млада пловдивчанка ми разказа как, живеейки до едно от училищата в района, й се е случвало да прескача спринцовки, захвърлени до самата ограда.

Така че създаването на единен регистър на съществуващите камери за видеонаблюдение, както публични, така и частни, е наложително. Както и изготвяне на програма за повишаване сигурността на учениците на територията на училищата в района. Трябва да спрем дилърите! Трябва да осигурим спокойствие на децата и техните родители! Длъжни сме!", убеден е журналистът.

Подкрепете кандидата за кмет на "Южен" Илиян Велков с номер 49 в интегралната бюлетина. Сега е времето!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина