Минко с поршето се споразумя с прокуратурата за условна присъда

Автор: Plovdiv Now 3857
Минко с поршето се споразумя с прокуратурата за условна присъда

Автор: Георги Тошев

40-годишният Минко Минков, който 2021 година причина зрелищна катастрофа с джип „Порше Кайен” в Кючука, се договори с прокуратурата за условна присъда. Параметрите на споразумението са 6 месеца условно наказание с 3 години изпитателен срок и отнемане на шофьорската книжка за срок от 10 месеца. То трябва да бъде одобрено в 7-дневен срок от друг състав на Районен съд – Пловдив, различен от този, който гледа делото.

Другият обвиняем шофьор от катастрофата Диян Христов /21г./ отказа да признае вината си и процесът срещу него ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Катастрофата стана на 14 ноември 2021 година в Кючука. По данни на TrafficNews джипът  е бил  собственост на пловдивската компания "Корект Инвест", но го карал Минко Минков. Той празнувал имения си ден с приятели вечерта преди инцидента, а купонът продължил до сутринта. След това тръгнал с две от гостенките си да се прибира. Скоростта, с която шофирал по ул. „Ст.Стамболов“ била доста над позволената, като на кръстовището с ул. „Славееви гори“ шофьорът на поршето настигнал движещ се пред него „Нисан“. Японският автомобил бил управляван от 18 годишен шофьор. След това поршето предприело изпреварване и когато почти се изравнило с нисана, заради препречване на пътя на поршето последвал удар между двете коли. Това се случило при маневра "ляв завой" на шофьора на нисана.

Вследствие на удара джипът на Минков напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието водачът на лекия автомобил „Нисан“ е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Минко обаче избягал от мястото на катастрофата, а двете дами, които били с него, останали там. По-късно  виновният шофьор се е явил в 5 РУ – Пловдив, придружен от баща си. Тестът му за кокаин е отчел положителен резултат, като по-късно кръвната проба потвърдила резултата.

Ако Районен съд-Пловдив одобри постигнатото споразумение то ще е окончателно и не може да бъде протестирано и обжалвано. Към момента Минков е с мярка за неотклонение "подписка", която след влизане н априсъдата в сила ще бъде отменена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина