Маски и дезинфектанти върнаха страха от ковид в старчески дом в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6650
Маски и дезинфектанти върнаха страха от ковид в старчески дом в Пловдив

Страх от нова ковид вълна предизвика паника в старчески дом в Пловдив. За уж въведените "ограничителни мерки", сигнализира до TrafficNews жена, която работи в близост до старчески дом, намиращ се на Коматевско шосе.

Тя разказа, че възрастните хора, настанени в дома „Свети Василий Велики” са споделили, че служителите на дома, са им раздали маски и дезинфектанти, както и че са им казали, че ще бъдат затворени за неопределен срок от време.

Вероятно слухът е тръгнал след раздаването на маските и информацията за покачващия се брой хора, болни от коронавирус у нас.

Медията ни се свърза с директорката на старческия дом, която категорично отхвърли подобен тип информация. Нина Христова заяви пред TrafficNews, че въвеждане на нови ковид мерки няма.

„Явно някой всява някаква паника сред възрастните хора, защото такова нещо няма. Ние сме държавна институция и сме задължени да им раздаваме предпазни материали. Маски, дезинфектанти и ръкавици се раздават през определен срок от време. Това обаче в никакъв случай не означава, че ще бъдат затворени и че има нова ковид вълна”, заяви тя.

Христова добави, че по време на ковид кризата през 2020 година действително достъпът за външни посетители е бил ограничен, но това им е било наредено.

„Смея да твърдя, че съвсем успешно се справихме с тогавашната ковид вълна, овладяхме я, може би и заради навременното вземане на мерки. Ако се наложи и ако наистина бъде обявена карантина, то със сигурност това ще бъде обявено на национално ниво, а не само в нашия обект, както твърди дамата, подала сигнала до медията ви”, посочи Христова.

Коментира още, че от 06:00 до 22:00 часа, хората са на свободен режим на живот и това ще бъде така, докато от РЗИ не им бъде наредено да бъдат наложени промени. Апелира да не бъде всявана паника сред възрастните хора, както и сред техните близки.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина