Липса на адвокат спъна делото за мелето в Кючука, причинено от Минко с Поршето

Автор: Plovdiv Now 2850
Липса на адвокат спъна делото за мелето в Кючука, причинено от Минко с Поршето

Липса на адвокат спъна днешното дело за меле през 2021 година с пострадал в Кючука. Виновният за инцидента  Минко Минков, който бе зад волана на джип "Порше" и под въздействието на кокаин се яви в съдебната зала заедно с друг  участник в катастрофата, който е и обвиняем.

Минко Минков е обвинен за това, че на кръстовището на ул. „Ст.Стамболов“ с ул. „Славееви гори“, при управление на Порше  е нарушил правилата за движение и по непредпазливост, при условията на независимо съпричиняване с другия  подсъдим  Диян Христов  е причинил тежка телесна повреда на пострадалата Нелина Д.

Припомняме, че катастрофата стана на 14 ноември 2021 година в Кючука. По данни на TrafficNews скъпото возило  е било  собственост на пловдивската компания "Корект Инвест", но го карал Минков. Той празнувал имения си ден с приятели вечерта преди инцидента, а купонът продължил до сутринта. След това той тръгнал с две от гостенките си да се прибира. Скоростта, с която шофирал била доста над позволената, а на кръстовището с ул. „Славееви гори“ шофьорът на Поршето настигнал движещ се пред него „Нисан“. Другото возило било управлявано от 18-годишен шофьор. След това Поршето предприело изпреварване и когато почти се изравнил с Нисана заради препречване на пътя на Поршето последвал удар между двете коли. Това се случило при маневра "ляв завой" на шофьора на Нисана.

Вследствие на удара лекият автомобил на Минков напуснал пътното платно и се блъснал в дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието водачът на лекия автомобил „Нисан“ е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Минко обаче избягал от произшествието, а двете дами, които били с него, останали там. По-късно виновният шофьор на Поршето се е явил в 5 РУ – Пловдив, придружен от баща си. Тестът му за кокаин е отчел положителен резултат, като по-късно в кръвната му проба потвърдила резултата.

2 години по-късно делото бе внесено в съда след множество изготвени експертизи и връщане на прокуратурата за отстраняване на грешки в обвинителния акт.  Днес трябваше да стане ясно дали обвиняемите ще признаят вината си и ще пожелаят съкратено следствие. Липсата на защитата на обвиняемия Христов обаче спъна старта на разпоредителното заседание. Предвид този факт неговият клиент Диян Христов заяви, че държи на своя адвокат и иска делото да бъде насрочено за друга дата.

Така съдът отложи делото за месец април.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина