Кърлежите вече са будни и плъзнаха из Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2375
Кърлежите вече са будни и плъзнаха из Пловдив

Пролетта идва, а с топлото време се пробудиха и опасни вредители. Кърлежите вече са будни и плъзнаха из Пловдив. За това алармира пловдивчанка с куче, която разказва, че вече няколко пъти намира от вредителите в дома си. Тя споделя и снимка на мъртъв кърлеж, който е солидно "нахранен", научи glasnews.bg.

Дамата споделя, че разхожда домашния си любимец по зелени площи в "Кючук Париж".

т 3 седмици най-малко няма ден, в който да не намеря кърлежи - по 2 бройки на кучето ми", споделя Мария К. "За втори път намирам нахранен кърлеж на пода в апартамента ми! Не мога повече!", допълва тя. Жената използва социалната мрежа Facebook, която за щастие вече работи, за да събере съвети как да предпази домашния си питомец.

Някои пловдивчани избират кашки против паразити, други разчитат на хапчета, но всички са единодушни, че от вредителите вече трябва да се пазим, защото сезонът на появата им е започвал.

Припомняме, че хора сигнализираха за вредителите дори в София, където температурите са по-ниски от Пловдив. В началото на седмицата млада софиянката съобщи, че в парк в кв. „Дружба“ вече са плъзнали кърлежи. Тя предупреди хората да внимават и да се оглеждат в района на „Дружбенското езеро“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина