Друсан и пиян шофьор прелетя с БМВ на Кукленско шосе, отива на съд

Автор: Plovdiv Now 5514
Друсан и пиян шофьор прелетя с БМВ на Кукленско шосе, отива на съд

Изправят пред съда шофьора, който в края на януари прелетя с БМВ-то си през кръговото на Кукленско шосе и се заби в билборд. 

Припомняме, че инцидентът стана минути преди 3:00 часа през нощта на 27 януари.  Леката кола се е движила с бясна скорост по Кукленско шосе и буквално е прелетяла през кръговото кръстовище. От там БМВ-то се е забило в билборд и гуми. Водачът е останал приклещен в купето и се наложило да бъдат рязани ламарините, за да го извадят. 

31-годишният мъж от Пловдив бе откаран в болница, където претърпя две операции. 

Оказва се, че преди инцидента, БМВ-то е било преследвано от патрулка. Немското возило се е движило с бясна скорост по шосето. В същото време патрул е забелязал возилото и се е опитал да спре колата. Подадени са били свитлинни и звукови сигнали, но водачът на БМВ-то дори не намали. Напротив - дал още повече газ. 

Екипът на полицията тръгнали след автомобила. Преди кръговото обаче, немската кола още повече увеличила скоростта си и вместо да завие в кръговото,  продължил движението си направо през тревната площ на острова в средата на кръстовището. Зад него се образувал облак прах, след това се чул и силен звук от удар. Водачът бил открит в безсъзнание. 

В болницата на 31-годишния мъж е била взета кръвна проба. Оказало се, че той е седнал зад волана друсан и пиян. Алкохолната проба показала 2,72 промила, а тестът за наркотици - наличието на кокаин в кръвта. 

В сряда мъжът ще бъде изправен пред съда. Спрямо него са повдигнати две обвинения. По време на разпоредителното заседание ще стане ясно дали 31-годишният ще се признае за виновен или не. При първият сценарии, мъжът ще получи присъда още на деня. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина