Дървени стълбове на мобилен оператор застрашават пловдивчани, кметът на “Южен“ взе мерки

Автор: TrafficNews 5833
Дървени стълбове на мобилен оператор застрашават пловдивчани, кметът на “Южен“ взе мерки

Два дървени стълба сериозно притесняват пловдивчани, живеещи в квартал „Кючук Париж”. За това сигнализира до медията ни мъж, който живее на улица „Грамада” №11. Именно там се намират и опасните съоръжения, които по думите му „са реликви  от миналия век”.

Той разказа пред медията ни, че не знае чия собственост са, но през последните години само кабеларка си позволява да ги използва. По думите му това се явява нарушение, защото по общински норматив кабелите им  трябва да минават под земята. Освен това един от двата стълба вече е скършен и се държи буквално на една тел, която е свързана към съседна къща, посочи мъжа в сигнала.

Всички, които живеят в близост до двете съоръжения са на едно мнение и смятат, че трябва те да бъдат възстановени, за да няма пострадали пловдивчани.

Децата ни играят там, минават майки с колички, възрастни хора, въобще всички от района наоколо. Животът ни е над всичко друго, така че живеещите на улица "Грамада" ще потърпим още някой ден и ще трябва да вземаме нещата в наши ръце," заяви още той.

 В края на миналата седмица е решил спешно да информира , както районната администрация, така и кабеларката, а след това потърси и медията ни. 

TrafficNews отправи сигнала към кмета на район „Южен” Атанас Кунчев. Той реагира веднага и предприе проверка за собствеността на стълбовете.  По думите му въпросните съоръжения не са на EVN, а на мобилен оператор. Кметът на района спомена, че е провел разговор с мъж, който живее на улицата, като му е обяснил, че са взети необходимите мерки за обезопасяване. 

От вчера служители на мобилния оператор са се заели за работа, като се очаква да застопорят дваата стълба, така че да няма опасност за преминаващите и живеещи пловдивчани в района. 

Снимки:

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина