Бутат къщи на бивши работници в Тухларната фабрика в Кючука, хората бранят домовете си СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6243
Бутат къщи на бивши работници в Тухларната фабрика в Кючука, хората бранят домовете си СНИМКИ

Стари къщи, които принадлежат на бивши работници в Тухларната фабрика на Кукленско шосе, ще бъдат съборни днес. На място има полиция и стълпотворение на хора, предаде наш репортер. Имотът е частен, като той е собственост на наследници на рода Калпакчиеви. Те са оставили хората да живеят там повече 20 години в режим на търпимост, но вече са изявили желание да влязат в имотите си.

Според хората, които живеят в постройките, никой не ги е бил предупредил за бутането на къщите. На място е адвокатът на Калпакчиеви Иван Иванов. Той влезе в полемика с хората, като той се опита да спре електричеството на един от тухлените постройки, в които живеят хора. По думите му още през ноември месец те са били предупредени, че трябва да се изнесат от старите къщи, като 6-месечният гратисен срок изтече през март.

Живеещите в постройките обаче казват, че никой не ги е предупредил, като няма никакви документи за това и искат да им бъдат предоставени такива.

Въпреки това, през последните 6 месеца част от 20-те семейства, вече са се изнесли, като няколко къщи са били съборени.

Кметът на район „Южен” Борислав Инчев заяви, че днес ще бъдат премахнати 5 къщи, като има още няколко семейства, на които ще им бъде даден още време, за да се изнесат от постройките.

Очаквайте подробности!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина