Бившият свинарник на пловдивския затвор ще се превърне в модерно общежитие

Автор: Plovdiv Now 8721
Бившият свинарник на пловдивския затвор ще се превърне в модерно общежитие

Имотът, в който се намираше бившият свинарник на пловдивския затвор с решение на правителството днес бе отнет от Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ и предоставен за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ - Затвора Пловдив. Въпросният терен е с площ 32 400 кв. м, като в него има останки от четири сгради. На същия терен през февруари започна изграждането на ново двуетажно общежитие от отворен тип, където лишените от свобода изтърпяват по-леки наказания.  

Новият корпус се изгражда с финансиране по норвежка програма и ще бъде най- модерното в страна, като ще отговоря на всички изисквания за условия на живот на затворниците. Те ще живеят по двама в стая, всяка стая ще разполага със санитарен възел, общежитието ще има перални помещения и др. Изгражда се и специална къща за интеграция, в която затворниците ще живеят , месец преди присъдите им да изтекат. 

В новия корпус ще бъдат преместени лишените от свобода, които в момента обитават сградите в ТПО "Хеброс". От години те живеят в изключително мизерни условия и системно водят дела срещу държавата за нарушени права, които в голяма част от случаите печелят.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина