Арестуваха петима от “Лудата банда в Кючука“

Автор: Plovdiv Now 1067
Арестуваха петима от “Лудата банда в Кючука“

Петима са заподозрени за побоя на фенове в Пловдив. Това са Даниел Дишлянов, Георги Бахчевански, Николай Илиев, Асен Пиронков и Анакин -Бухала. Всички те са от Лудата банда от Кючука - фракция на фенове на Ботев.

Единият от тях е участвал и преди в сбивания между фенове. Призовани са още две лица, които в утрешния ден ще бъдат разпитани. До арестите се е стигнало благодарение на бързана работа на полицията.

Припомняме, че боят стана в следобедните часове в ресторант „Метронома” на улица „Вратцата”.

Компания от шест младежи са се събрали да пият. Те били фенове на един от пловдивските футболни клубове. Решили да подгреят в заведението преди пловдивското дерби на стадион "Лаута".  Младежите са се забавлявали, пеели, но в един момент в ресторанта, нахлула група маскирани мъже и без да кажат и дума започнали да нанасят удари по младежите.

„Ударите бяха жестоки – ритници и юмруци. Блъскане, бутане. Маси и столове хвърчаха по момчетата. Потрошиха целия инвентар , мебели и маси. Повикахме полиция, но маскираните избягаха”, разказа пред наш репортер майката на собственичката на ресторанта.

"По нареждане на директора на ОД МВР - Пловдив е сформиран екип, в който са включени служители на Криминална полиция, които работят по линия на футболното хулиганство. Случаят е докладван на Районна прокуратура. Имаме данни за лицата, участвали в тази вандалска и хулиганска проява" съобщи по рано днес комисар Кирков. 

Той уточни , че при сблъсъка няма пострадали, няма и сериозни материални щети. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина