Великденски базар оживя в Капана с над 90 занаятчии, автори и малки семейни бизнеси

Автор: Plovdiv Now 6498
Великденски базар оживя в Капана с над 90 занаятчии, автори и малки семейни бизнеси

От днес, 29 април, до неделя, 2 май, Пловдив оживява с един от най-емблематичните акценти от програмата на Капана Фест. Великденските празници тази година се превръщат в своеобразен повод за провеждане на занаятчийския и хендмейд базар, неделима част от превърналия се в култов фестивал в едноименния квартал.

Творците и занаятчиите в България бяха сред най-сериозно засегнатите от пандемията. Заради противоепидемичните мерки редица събития и базари през последните 12 месеца бяха отменени. Организаторите са категорични, че Великденски Базар Капана е шанс за всички занаятчии да поемат глътка въздух в тези трудни времена, както и да покажат най-новите си изделия и артикули.

Селекцията от автори, които ще може да видите на ул. „Райко Даскалов“, позната повече като Малката Главна, отново е подбрана тематично в няколко категории – дрехи и облекла, стоки за дома и бита, храни и напитки, бижута и аксесоари. Общият брой на участниците на Великденски Базар Капана надхвърля 90.

За пореден път Базар Капана може да се похвали, че е всеки един артикул или стока, закупена от него, е гарантирано 100% родно производство, с което подкрепяте занаятчии, автори, малки и семейни бизнеси. Заради спазване на противоепидемичните марки този път не са предвидени допълнителни активности и концерти. За доброто настроение базара ще бъде озвучен със звук от грамофонни плочи.

Съкровищата, които шатрите на Великденски Базар Капана крият, отново напомнят за автентичния занаятчийски дух, благодарение на който едноименният квартал се превърна в най-популярната туристическа дестинация в Пловдив и страната през последните години.

Заедно с официалния старт на Великденското събитие, организаторите анонсираха и следващ Летен Базар Капана, който ще се проведе от 24 до 27 юни, но този път ще предложи една изцяло ново концепция за подобен тип събития. 

Великденският Базар в Капана ще остане отворен за пловдивчани и гостите на града до неделя, но организаторите обещават това да бъде само първото от серия събития през 2021 година, които да променят облика не само на квартал Капана, но и на целия Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина