В центъра на Пловдив - хора пълнят кофи, за да се изкъпят

Автор: Plovdiv Now 37240
В центъра на Пловдив - хора пълнят кофи, за да се изкъпят

Жители на „Централен“ системно страдат от ниско налягане на водоподаване по високите етажи. Пловдивчанин, чието жилище се намират на улица „Капитан Райчо“ 89, коментира пред TrafficNews, че проблемът им е започнал отдавна, но в последните седмици се задълбочил.

Така не само живеещите на етажи над 7-я, но и тези от 5-ти нямат нормално налягане.

„Вода тече, но струята е изключително слаба. Няма как да се изкъпем, трябва да си пълним кофи, за да имаме нормална хигиена“, заяви пред наш репортер Росен.

По обща инициатива живеещите в блока са изпратили жалба до ВиК с молба да бъде направена проверка. Тя е изпратена на 7 януари, но до този момент, те не са отчели промяна във водоподаването. TrafficNews потърси за коментар ВиК, откъдето ни бе обяснено, че инспекция по сигнала вече е извършена.

Един от факторите, които влияят на налягането, се оказва засиленото строителство в района, заявяват от ВиК.

„В пиковите часове се получава този неприятен проблем, точно на определени места. Водоснабдяването на града е в същите параметри, в които е било изградено преди време. Пловдив се разраства все повече и повече, ако сега говорим за една улица, след време ще говорим за цели участъци, в които недостиг на вода и недостиг на налягане“, заяви пред наш репортер инж. Антон Гълъбов.

В момента за жилищния блок на „Капитан Райчо“ се проучват две възможности. Едната е да бъде направена нова връзка в уличната мрежа, но, по думите на специалиста, това е много трудно за осъществяване. Другата алтернатива е да бъде изградена хидрофорна инсталация в сградата. Процес на проучване е кой от двата варианта е по-разумен, заяви инж. Гълъбов пред TrafficNews.

Проблемът с ниското налягане обаче не засяга само тях. По подобен начин са засегнати в други жилищни блокове в района, където по високите етажи нормално течащ душ или кранче на мивката е мираж пред по-голяма част от деня. Живееща на адрес „Петко Д. Петков“ споделят, че са прибягвали до инсталирането на хидрофорни помни в апартаментите си, но ефектът е почти никакъв.

По посока реконструкция на основни водопроводни мрежи в града е стартирала европейска програма, а изпълнителите по нея вече са одобрени, посочиха от ВиК.

Очаква се в следващите два месеца да започна изграждането на нови довеждащи водопроводи от помпените станции. Но успоредно с това трябва да се търсят варианти за смяна на по-голямата част от мрежата на Пловдив, но за това се изискват колосални суми. За да се реализира подобно нещо, трябва да бъде финансирана от национална програма“, коментира още инж. Гълъбов.

Подобни новини

ОСМАН БЕГ

НАФТАТА И ГАЗТА СВЪРШВАТ СЛЕД 300 ГОДИНИ. ЩЕ КОПАЕТЕ РЕСУРСИ НА МАЙКА СИ ОТ ПУТКАТА СМРЪДЛИВА, ПРОКИСНАЛА! ШЕГИЧКА!!! ЩЕ ВИ ИЗБИЯ МНОООГО ПРЕДИ ТОВА, ЖИВОТИНСКИ КОПЕЛДАЦИ!

23:19, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

KARAIBRAHIM

И ТИ И ГУНА И ОСТАНАЛАТА ЛЕЗБИЙСКА ИЗМЕТ, ДЕТО СЕ ВЛАЧЕШЕ ПРИ ДЪРТАТА МАЙМУНА, ЩЕ МИ ПЕЕТЕ! ИЛИ ЩЕ УВИСНЕТЕ ЕЙ НА ТИЯ ЧЕНГЕЛИ youtube. com/ watch?v=jcTN1mKImRw

20:58, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

KARAIBRAHIM

ЦВЕТЕЛИНКЕ, ЩЕ МИ ИЗПЕЕШ - "БЪЛГАРИТЕ СМЕ ГОВНА-РИ" ИЛИ ЩЕ ТИ Я ЕБА МАЙКАТА, ГАДНА ЛЕЗБИЙСКА. НИ ВАРНА, НИ ПЛОВДИВ СА ДОСТАТЪНО ДАЛЕЧЕ АКО ТЕ ПОДГОНЯ ДА ТЕ ЗАКОЛЯ, ЯСНО ТИ Е, НАЛИ? :) ПЕЙ БОКЛУК ЛЕЗБИЙСКИ!

20:54, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

МЕХМЕД АГА

ДЪРТАТА МАЙМУНА ВАНГА, Я ИЗГОНИХА ОТ СЪРБИЯ, ОТ УЧИЛИЩЕТО ЗА СЛЕПИ, ЗАРАДИ ДЪЛЪГ, ЛЕЗБИЙСКИ ЕЗИК. ЗАВИРАШЕ ГО У ГРЕШНАТА ДУПКА :)

20:52, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

ЧИКАТИЛО

ЕЙ! ПЕДЕРАСТИН ПЛЕШИВ! КАЗАХ ДА МИ СЕ ЯВИШ ЛИЧНО СЪС СНИМКА! ИЛИ ЩЕ ПОЧНА ДА СИ ЗАМЕЗВАМ С ХАЗАРСКИ КУРВАЛЪК. НЕДА КУРВЕНСКА, ЩЕ Я ПОЛЗВАМ ЗА РАЗЯДКА.

20:43, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

MEHMED AGA

ЦЪРКВАТА НА ЛЕЗБИЙСКИЯ БОКЛУК - ВАНГА ДА СЕ СРАВНИ СЪС ЗЕМЯТА!

20:41, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

OSMAN BEG

ИСКАМ ГЛАВАТА НА НЕДА СПАСОВА!

16:18, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

АСЕН ИЛИЕВ

ГОЛЕМАТА СМРЪДЛИВА ПУТКА ДИГНАЛА СЕКИРА СРЕЩУ БОГА! ЕЛА БЕ АЗ ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА СВИНЬО БЪЛГАРСКА! ЕЛА БЕ ДА ТИ ОТРЕЖА ГЛАВАТА И ДА Я РИТАМ ПО УЛИЦАТА КУРВО МРЪСНА ЛЕЗБИЙСКА!

16:16, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

OSMAN BEG

ИНСТАГРАМА НА ЖИВОТИНСКОТО КОПЕЛЕ НЕДА СПАСОВА Е МАНИПУЛИРАН ОТ ДАНС, А ТОВА НЕ СТАВА БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ГАДНОТО КОПЕЛЕ! ОТКЪДЕ БЕ, ТИ КУРВЕНСКО, МРЪСНО КОПЕЛЕ ЗНАЕШ КАКВО ПИША АЗ? ЩЕ ТЕ РАЗПОРА ОТ МРЪСНАТА ПУТКА ДО СВИНСКАТА ТИ ЗУРЛА!

16:13, 29.01.2022
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина