Ул. “Константин Стоилов“ остана наполовина, от “Централен“ пишат предписания до строителя

Автор: Plovdiv Now 3135
Ул. “Константин Стоилов“ остана наполовина, от “Централен“ пишат предписания до строителя

10 дни, след като при изкопни работи, свлачище "изяде" част от  ул. "Константин Стоилов", изкопните работи продължават, а камиони изнасят големи количества земна маса. Изкопът за строежа е "отхапал"  около 2 метра в дълбочина от една от последно ремонтираните улици в Капана. Строежът, провокирал свлачището,  започна през есента на 2023 година, след като 100 -годишната къща, която бе на същото място, бе съборена. По проект там трябва да бъде издигната 4 - етажна жилищна сграда, пише trafficnews.bg.

Живеещи в съседни сгради са подали сигнали до общината, в който изразяват опасения, че изкопните работи могат да компрометират основите на техните къщи. 

От район "Централен" са изпратили проверка на място и са направили предписания. Към този момент няма съставени актове на инвеститора или на строителната фирма.

"Във връзка със сигнал от граждани районната администрация е извършила многократни проверки на обекта, в следствие на което са дадени предписания на надзорната фирма и строителя. На място служителите са констатирали свличане на земна маса в тротоарната настилка, както и необходимост от обезопасяване и укрепване на прилежащите съседни сгради. Извършена е и проверка вътре в сградите на засегнатите имоти. В момента инвеститорът работи по предписанията" е коментарът от район "Централен". 

Към момента не е ясно кога ще бъде възстановена пътната настилка. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина