Укрепват основите на застрашената къща в Капана

Автор: Plovdiv Now 3344
Укрепват основите на застрашената къща в Капана

Започна насипването на пръст в основите на къщата в Капана, чиято избена стена се срути вчера заради строеж на хотел в съседство. Тази сутрин малки камиончета извозват на строежа пръстта, която работниците насипват в изкопа до дупката, образувала се в съседната сграда. 

Укрепват се основите и стените на съседната сграда, пострадала заради строителните дейности, каза инвеститорът на обекта Калин Ганев:

В момента има предписание вчера от РДНСК, насипва се цялата част откъм срутилата се стена, ще бъде бетонирана основата на тази къща и ще бъде укрепена. Това е предписанието на РДНСК, от гл. експерт доц. Марчоков от София. Това изпълняваме в момента. Надяваме се в рамките на 2-3 дни да можем да го извършим това нещо, обясни той.

След като се изсипят инертните материали ще се налее бетон между двете сгради, допълни инвеститорът:

Тогава ще се направи същинското укрепване, а сега ще се укрепи основата, върху която да можем да излеем стена или както предпишат РДНСК. Първо ще се укрепи тази сграда, трябва да е стабилна, да минат на проверка да се види, че всичко е направено и чак тогава ще говорим как ще се укрепва откъм нас, каза Ганев.

На мястото днес имаше и представители на общинския инспекторат, които следяха за това дали шофьорите на камиони, които превозват насипни материали, имат пропуски и платнища на ремаркетата. Докато четириетажната сграда бъде укрепена, собствениците трябва да наемат квартира. 

Очаква се възложителят да поеме разходите за наема. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина