Строителната компания се изнася от кръстовището на Водната палата, ще затревят терена

Автор: Благовест Андонов 8721
Строителната компания се изнася от кръстовището на Водната палата, ще затревят терена

Строителната компания „ИСА – 2000” се изнася от кръстовището на Водната палата. Тази сутрин камион на фирмата събра оградата, която бе сложена след замразяването на дейностите.  Това се случва три дни, след като Общинският съвет взе решение за окончателното прекратяване на проекта. Очаква се скоро да бъде прекратен и договорът с компанията, но почти сигурно ще има дълга съдебна сага относно обезщетенията за дейностите, пише trafficnews.bg.

Общинарите отхвърлиха искането да се платят 600 000 лева на фирмата на Юлиян Инджов, както и да се заделят 150 000 лева за оправяне на пространството.  Евентуалните обезщетения могат да се платят догодина, ако Общинския съвет ги одобри след даване на точните количествено стойностни-сметки.  Ако не стигне до това, то фирмата сигурно ще потърси средствата чрез съда.

Без въпросните 150 000 лева пространството не може да се възстанови. Очаква се те да бъдат в Бюджет 2023, който ще влезе в сила не по-рано от април. На място бе докарана пръст, с която ще се заравни терена и на места ще се посее райграс. Останалото пространство на практика ще бъде и безплатен паркинг.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина