Смрад, боклуци и бутилки: Бездомници превърнаха междублоково пространство в Пловдив в бунище

Автор: Plovdiv Now 6745
Смрад, боклуци и бутилки: Бездомници превърнаха междублоково пространство в Пловдив в бунище

Смрад, боклуци, изпражнения и бутилки от алкохол- това е картината пред междублоково пространство в района около бившия Пазар Чайка на бул. Христо Ботев 119. Мястото, което е близо до центъра и всекидневно преминават множество пешеходци и деца, е превърнато от бездомници в собствен имот и пространство за санитарни нужди. За това сигнализираха до TrafficNews читатели, които работят и живеят в района. Те са възмутени от поведението на клошарите и най-вече от липсата на каквато и да е мерки спрямо премахването им. По думите им те се притесняват за децата си защото въпросните са окупирали мястото и многократно употребяват големи количества алкохол.

В сигнала към медията ни се разказва за това как бездомниците - в частност един, който е с двигателни увреждания са си поставили матрак и прекарват времето си там. Труднбоподвижният човек дори спи на мястото и се изхожда в района до „леглото си ”. По думите на живеещи в квартала мястото е обсипано с боклуци и бутилки от алкохол и доста често към компанията на трудноподвижния мъж се присъединяват други двама-мъж и жена, с които заедно си пият. Пловдивчани разказаха още, че те често си закупували спирт от близката аптека, който по-късно употребяват вместо алкохол. 

Дни наред в околността на сътворения хаос е присъствало и вързано агресивно куче, чийто собственик към този момент е влязъл в затвора, разказват още от  квартала. Животното е притеснявало хората постоянно и въпреки множеството отправени забележки към собственика, четириногото не е било премахвано от мястото му, напротив, дори се е опитвало да напада преминаващи.  

„Тези хора буквално са превзели един район, в който се носи ужасна миризма. Бездомниците са превърнали квартала на нерегламентирана тоалетна. Отглеждат агресивно куче, употребяват ежедневно алкохол и спят под козирката на блок, а тоалетна е пространството между два търговски обекта. Имам три деца и се притеснявам за тях. Всички в квартала многократно пускат сигнали във възможни институции, но няма особена промяна, защото те не напускат мястото", разказаха още от квартала. 

Безсилието на живеещи и работещи на мястото ги кара да входират сигнал, който е придружен с изготвена подписка срещу случващото се на адреса. 

Наш репортер се обърна и към полицията относно сигнала на пловдивчаните. След като от там са се самосезирали, заявиха, че постоянно патрули са реагирали на подадените сигнали, но е установено, че двамата посетители на инвалидизирания мъж всъщност имат адреси, като на дамата дори многократно са й налагани актове за борба с дребното хулиганство. От МВР добавиха още, че от днес със съдействието  на социални работници, трудноподвиният мъж  е бил настанен в социално заведение, а кучето също е премахнато от мястото.

Полицаите са изготвили сигнално писмо до кмета на района, за да може всички вещи да бъдат почистени от въпросния адрес. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина