Слагат фитнес уреди на върха на Младежкия хълм, кметът очаква идеи за развитието му

Автор: TrafficNews 3287
Слагат фитнес уреди на върха на Младежкия хълм, кметът очаква идеи за развитието му

Кметът на Пловдив Костадин Димитров сподели няколко снимки от върха на Младежкия хълм. Той написа, че мястото е прекрасно и с потенциал да се превърне в едно от любимите на пловдивчани и допълва, че заедно с кмета на район Централен Георги Стаменов обмислят да поставят фитнес уреди на върха. Градоначалникът отправя призив към пловдивчани за идеи как да бъде развита зоната.

TrafficNews.bg неведнъж е писал за проблемите по тепето – Младежкият хълм е най-голямата защитена зона на Пловдив, а гората на него умира! Стотици са дърветата, които са паднали в подножието, а ситуацията е такава и по склоновете. Ако не се вземат спешни мерки, то хълмът може да се обезлеси. Необходимо е да се премахнат всички паднали дървета, защото по тях има болести, насекоми и паразити, които се прехвърлят на здравите дървета. Нужно е да се направи експертно комплексно фитопатологично обследване на всички насаждения на хълма. След като излязат резултатите от анализите на почвата и дървесните видове, трябва да се изготви план за реконструкцията на гората. Всички заболели и потенциално опасни дървета трябва да се маркират и отстранят, а след това в гората да се засадят нови и подходящи дървесни видове.

На тепето липсва изградена поливна система, която да поддържа растителността в сухите месеци, а алеите за достъп до върха са в окаяно състояние – доброволци няколко пъти се самоорганизираха да ги почистват или запълват дупките.

Не на последно място, въпреки че зоната е забранена за достъп с автомобили, това също често се пренебрегва.

Нарушители „катерят" Младежкия хълм на 4 гуми

Гората в най-голямата защитена зона на Пловдив умира!Стотици дървета са паднали в подножието на Младежкия хълм, трябва спешена намеса

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина