Ще строят ясла в Съдийския квартал в Пловдив, договорът е подписан

Автор: Plovdiv Now 3021
Ще строят ясла в Съдийския квартал в Пловдив, договорът е подписан

Започва строителството на нова детска ясла с млечна кухня в район „Централен“, съобщи кметът Здравко Димитров.

Подписан е вече договор за проектиране и изграждане на детското заведение с представител на избраната фирма изпълнител. Детската ясла ще бъде изградена на инженеринг като срокът за проектиране е 90 дни, а за изграждане е 500.

Обектът ще се намира на  ул. „Стоян Михайловски“13 в квартал „Съдийски“и ще бъде за три групи. В нея ще има многофункционална зала за спорт и забавления, ще разполага с голям озеленен двор с площадки за игра. В проекта е включено и цялостното обзавеждане и оборудване, а стойността му е 2,9 млн. лв. Той ще се реализира от  "Инфинит Енерджи" ЕООД. Със заповед на кмета възложител на обекта е зам.-кметът с ресор „Спорт, младежки и социални дейности“ Георги Титюков.

„Недостигът на места в детските ясли е сериозен и затова правим всичко възможно да строим нови сгради като следващата, чието изграждане ще стартираме, е в район „Източен“. Догодина ще започне изграждането на нова ясла в „Южен“, коментира още Здравко Димитров. Той припомни, че в момента общината изгражда още 10 детски заведения в шестте района на града, а в началото на учебната година беше открита и обновената ДГ „Перуника“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина