Шофьор отнесе глоба и остана без книжка, хванаха го да дрифти в центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4085
Шофьор отнесе глоба и остана без книжка, хванаха го да дрифти в центъра на Пловдив

Шофьор на БМВ отнесе 3000 лв. глоба и остана без книжка за една година, след като е бил заловен да дрифти в близост до 4-то РПУ в Пловдив.

Случаят е от 11 ноември 2022 г., става ясно от решение на Районен съд – Пловдив. Шофьорът е бил заловен след 22 ч. въпросната вечер. Той е управлявал личния си автомобил БМВ 320И, като по делото е записано, че е предприел действия „дрифт” на кръговото кръстовището на ул. „Петко Д.Петков” и ул. „Богомил”. По това време в непосредствена близост се намирала и патрулка, като органите на реда станали преки свидетели на нарушението.

Веднага след това полицейските служители спрели въпросният автомобил, представили се и поскали документите. В БМВ-то пътували двама души. Органите на реда установили и, че автомобила на нарушителя не е преминал технически преглед. За действията си, водачът бил глобен с 3000 лева, а шофьорската му книжка отнета за 12 месеца. Получил и 50 лева акт, заради липсата на технически преглед.

Недоволен от последствията решил да обжалва санкциите  в съда. Пред магистратите твърдял, че колата му поднесла, защото било мокро и неволно загубил контрол над нея. Според справка на НИМХ обаче се доказало, че времето е било сухо и тези твърдения не били приети от съдебния състав.

С оглед обществената заплаха която представляват действията на шофьора и евентуалните последици, които можели на настъпят от тях, магистратите потвърдили наложените санкции на шофьора.

Решението може да се обжалва пред Пловдивския административен съд.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина