Сахат тепе - място за разходка или импровизиран паркинг?

Автор: TrafficNews 25536
Сахат тепе - място за разходка или импровизиран паркинг?

Сахат тепе за пореден път стана обект на паркинг за посетители на Пловдив, сигнализира читател на TrafficNews. От изпратените кадри се виждат две коли - с пазарджишка и софийска регистрация, които са намерили широко и свободно място за паркиране макар и в нарушение. 

Шофьорът на софийския джип наполовина е качил колата си в тревата, за да направи все пак "място" за разхождащите се, а двугият автомобил е зарязан малко-по напред. Не само че водачите не са спазили правилата за паркиране, но и демонстрират липса на уважение към наследството на града.

Още по-комична и абсурдна става ситуацията, след като шофьорката на пазарджишката кола решава да обърне. Качва се на хълма, прави маневра в тревата и успява да направи обратен, за да слезе надолу. Оправданието - джипиесът я е прекарал през маршрута. 

Общинските власти многократно са издавали забрани за паркиране на Сахат тепе, за да защитят мястото. Въпреки това, липсата на контрол и правоприлагане позволи на проблема да продължи. Местната администрация трябва да вземе по-строги мерки, за да гарантира спазването на забраните за паркиране.

До редакцията на TrafficNews ежеседмично се изпращат сигнали за нарушители както на Сахат тепе, така и на някои от другите хълмове в Пловдив. Пловдивчани и посетители редовно окупират с колите си защитените зони в града и замърсяват околната среда. 

Нарушители „катерят" Младежкия хълм на 4 гуми

Над закона! Шофьор на БМВ катери Младежкия хълм по гумиСъществува забрана за достъп до тепетата

За кой ли път? Сахат тепе отново се превърна в паркинг за автомобилиТуристите явно смятат, че хълмът е паркинг, споделят възмутени пловдивчани

Няма делник, няма празник! Сахат тепе отново се превърна в паркингВажно е жителите на Пловдив и посетителите да осъзнаят важността на опазването на такива места и да поемат отговорност за действията си

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина