С невалиден пропуск: Шофьор присвоява паркоместа за хора с увреждания в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2071
С невалиден пропуск: Шофьор присвоява паркоместа за хора с увреждания в Пловдив

Поредно пренебрегване на правата на хора с увреждания в Пловдив. За това пише TrafficNews по сигнал от читател. Той е заснел гражданин да злоупотребява и паркира върху инвалидно място със съмнителен пропуск.

Талонът, с който хората с увреждания паркират, е с изтекла давност от 2022г. насам. Нещо повече – има сериен номер, но липсват печат и подпис на местната администрация, които трябва да го валидират. Това буди съмнение дали шофьорът на автомобила с рег. № РВ 1809 КР е пропуснал да обнови пропуска си и те са се заличили с времето, или въобще става дума за фалшифициран такъв. 

На предното стъкло е поставен и друг талон – издаден спрямо наредбите на община Асеновград. Върху него е изписано с маркер „Районна прокуратура“ и името Ангел Ангелов, без да става конкретно ясно дали това е пропуск на служител от администрацията в Обвинението.

Това е поредното нарушение на въпросното инвалидно място - на бул. "Васил Априлов" 100. Адресът се намира на метри от 2 РУ-Пловдив, въпреки това редовно е окупиран от хора, които не притежават стикери или карти за преференциално паркиране. 

"Присвояването на правата" на хората в увреждания продължава да е проблем за Пловдив. Синдромът на нетолерантност заразява шофьори, а липсата на места за паркиране не помага в случая. Така вместо да израстваме заедно като социално ангажирано общество, трябва все още да размахваме пръст пред онези, които трудно проумяват.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина