Прокуратурата се зае със снощното убийство в центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5536
Прокуратурата се зае със снощното убийство в центъра на Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за снощното убийството в центъра на градаа.

Припомняме, че 60-годишният Илия Йорданов застреля брат си при скандал. Жертвата е 57-годишният Петко Йорданов. След като убил по-малкият си брат , мъжът е сложил край на живота си със същото оръжие. 

Причината за двойната смърт е спор за имот. Двамата братя се карали за наследствения апартамент на ул. "Киев". В жилището живеели Петко със съпругата си и 22- годишния си син, както и майка им Стефка. Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота. Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име. Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го , че е манимулирал родителите им. Скандалите били ежедневни, Илия  няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели. 

Сигналът към 112 е подаден около 16 часа на 2 декември 2020 г. На място е пристигнал автопатрул на  IV РУ на ОД на МВР – Пловдив, който е открил в жилището мъртви двамата братя. Незабавно са били предприети първоначални действия по разследването от служители на ОД на МВР – Пловдив под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив.

След извършен оглед на местопроизшествието и на множество други действия по разследването, както и разпит на свидетели, изземване на биологичен материал, обтривки за наличие на барутни частици на двата трупа  и от други лица, към настоящия момент основната версия е за извършено убийство от Илия на по-малкия му брат Петко с гладкоцевна нарезна пушка и последващо самоубийство му след това.

При направения оглед са били установени и иззети - гладкоцевната нарезна пушка, един брой пистолет и други боеприпаси. По разследването се работи активно по всички останали възможни версии, като са назначени множество експертизи – съдебно-медицинска, химическа, биологична, дактилоскопна, балистична и др. Изясняват се мотивите за извършеното престъпление. Разследването по случая продължава.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина