Прекратиха поръчката за сградата на ОУ „Княз Александър” I, прехвърлиха 3 млн. лева към друго училище

Автор: Plovdiv Now 3629
Прекратиха поръчката за сградата на ОУ „Княз Александър” I, прехвърлиха 3 млн. лева към друго училище

Обществената поръчка за новата сграда на ОУ „Княз Александър I”е прекратена след споразумение с избраната фирма изпълнител, заяви зам.-кметът по образование Владимир Темелков. Стойността на проекта бе 8,5 млн. лева, като след дълги съдебни дела бе избран за изпълнител консорциум между хасковската фирма „Аква конструкт груп” и варненската „Одесосстрой”. Повече от 8 месеца обаче договор така и не бе подписан, пише trafficnews.bg.

Така в крайна сметка компанията и Община Пловдив са се разбрали поръчката да се прекрати без да се жали в КЗК това решение. Зам.-кметът заяви, че три милиона от 5-те отпуснати от държавата ще бъдат прехвърлени реконструкцията и изграждане на физкултурен салон на ОУ „Яне Сандански”, но другите два милиона лева ще бъдат загубени от Община Пловдив .

Сградата на училището, което се помещава в Хуманитарната гимназия, все пак е вкарана в ново предложение към Министерството на образованието за финансиране. Тя е в списъка заедно с Математическата гимназия и новата сграда на СУ „Патриарх Евтимий” зад мол Пловдив, а бюджетът е 22,5 млн. лева – по 7,5 млн. лева на училище.  Средствата, особено за новия кампус на МГ-то няма да са достатъчни, но за първия етап ще стигнат, а след това Община Пловдив ще търси допълнително финансиране.

В 9-те проекта към МОН са заложени още три нови детски ясли - в "Северен" зад училище "Пейо Яворов" с 4 нови групи, в "Тракия" до  "Акваленд" за 8 групи и в "Южен" на бул. „Александър Стамболийски”.

До 60 дни се очаква отговор от МОН дали проектите са одобрени.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина