Подвеждащ пътен знак докара глоба на пловдивчанин, ползвал паркомясто за инвалиди

Автор: Plovdiv Now 5225
Подвеждащ пътен знак докара глоба на пловдивчанин, ползвал паркомясто за инвалиди

Пловдивчанин сигнализира за подвеждащ знак за паркоместа за инвалиди в центъра на Пловдив, заради който получил глоба от общински служители. Поради отказ да му бъде обяснено защо е получил глоба, последвал скандал между тях, разказва потърпевшият Юлиян Георгиев.  

Той е вуйчо на момче с Детска церебрална парализа. В събота следобед решил да го изведе на разходка, за да видят заедно коледния базар в центъра на града. Заради повреда в инвалидната кличка обаче се наложило мъжът да остави племенника си и да докара по-близо автомобила им. Пловдивчанинът разказва, че паркирал колата им на паркинга пред „Радио и телевизия“ Пловдив.

Спрях на място за хора с увреждания, което е обозначено със знак за хора с увреждания Д21. Племенникът ми беше стотина метра от мястото. Докато отида да го взема и се върнем - на предното стъкло на шофьора беше лепнат стикер за неправилно паркиране. Попитах служители на общинска охрана, които бяха на десетина метра от колата, кой е лепнал този стикер. Отговориха не знаем и ехидно се подсмихваха“, заявява Георгиев.

Последвала ескалация в разговора им, а в спора са се намесили и минувачи. Те също призовали служителите да кажат кой и по каква причина е залепил фиша за неправилно паркиране. В крайна сметка дежурната двойка заявили, че те са отговорни за това, а причината за глобата била, че колата с инвалиден стикер е паркирана върху местата със служебен абонамент на Община Пловдив. Последвалата разправия разстроила племенника му, който избухнал в плач, твърди пловдивчанинът. 

Георгиев смята, че знакът е подвеждащ, очертанията му също и по този начин трудно може да се разграничи инвалидно от общинско място. Липсата на хоризонтална маркировка въвежда нуждаещите се в заблуда, коментира още потърпевшият. Той смята, че е редно общината да обозначи по-разбираемо очертанията на местата за преференциално паркиране преди да глобява. 

Пловдивчанинът обаче отбелязва, че е най-силно възмутен от поведението на служителите към хората с увреждания и по тази причина е подал сигнал до общинското предприятие. Той е категоричен, че няма да плати глобата.  

TrafficNews ще отнесе казуса до Общинска Охрана. Очаквайте становището им по темата!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина