Пловдивска компания: Не спираме коли на облагородено пространство от нас, пазим го от тях

Автор: Plovdiv Now 2299
Пловдивска компания: Не спираме коли на облагородено пространство от нас, пазим го от тях

Пловдивската компания „ЮПИТЕР 05“ ООД, изпрати позиция относно материала на TrafficNews, че на облагороденото пространство на кръстовището на ул. „Преслав” и ул. „Гладстон”. В позицията се обяснява, че те с техни средства се е облагородила и озеленила зоната, но често върху нея спират коли от съседни обекти. Поради това те са взели конус от други техни служебни паркоместа в близост, за да го пазят от потенциални нарушители .

Ето и цялата позиция:

Водени от желанието ни за предвиждане на повече зелени пространства, които да балансират засиленото строителство, и да служат за отдих и почивка, подпомогнахме Община Пловдив с изготвянето на проект от ландшафтен архитект за благоустрояване на тротоарното пространство между ул. „Преслав“ и ул. „Гладстон“ и неговото реализиране, като разходите за това се поеха изцяло от „ЮПИТЕР 05“ ООД, което е част от групата на „ЮПИТЕР ХОЛДИНГ“ ЕАД.  

След приемане на проекта от Експертен съвет по устройство на територията и Комисията по чл. 2, ал. 3 от Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество мястото се  превърна в красиво зелено кътче. В момента предстои подписване на договор за дарение с Община Пловдив.

„ЮПИТЕР ХОЛДИНГ“ ЕАД е собственик на разположената в съседство офис сграда и в тази връзка имаме служебен абонамент за паркоместа в близост до сградата, за което плащаме такси към Община Пловдив. На мястото от снимката в статията Ви не паркират наши служебни автомобили, а други такива, които обслужват или посещават разположените в близост търговски обекти, в следствие на което нанасят щети върху облагороденото пространство. Поради това временно поставихме на тротоара конуса от снимката Ви, но той не служи за обозначаване на паркомясто, а напротив – взехме го извънредно от служебните ни паркоместа, за да предпазим облагороденото пространство и засадените съгласно дендрологичната ведомост от проекта растения.

Положихме много усилия и вложихме значителни средства за изпълнението на проекта за благоустрояване и действията ни целят единствено да предпазят красивото зелено кътче от разрушаване.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина