Пловдивска гимназия отпразнува 60-годишнина

Автор: Plovdiv Now 7220
Пловдивска гимназия отпразнува 60-годишнина

С концерт в Дома на културата Професионалната гимназия по битова техника (ПГБТ) в Пловдив отбеляза днес своя 60-годишен юбилей. Празникът събра на едно място бивши и настоящи възпитаници, учители и приятели на училището, което е с традиции в професионалното образование.

„За 60 години от училището ни са издадени над 12400 дипломи за средно образование и свидетелства за професионална квалификация. Колкото и да са красноречиви цифрите, те са само суха статистика. Зад тях стоят личности – със своите съдби, туптят човешки сърца, обединени от голямото сърце на ПГБТ. Учениците са безценният ресурс, без който е немислимо училището. Учители, директори, служители – отдаващи енергия, ум, професионален труд и преди всичко обич към учениците, към училището, към работата“, каза в словото си директорът на ПГБТ Гергана Георгиева.

Тя подчерта, че през тези 60 години на своя живот ПГБТ уверено се утвърди в Пловдив и региона като образователна институция, подготвяща средни технически кадри. „Училището ни печели доверието на родителите и учениците, които избират и превръщат в свои нашите професии“, заяви още Георгиева.

По думите й дългогодишното сътрудничество с висшите учебни заведения в Пловдив и с бизнеса в областите: електротехника, електроника, компютърни технологии и комуникации, са сигурен знак, че специалностите, по които се обучават възпитаниците на ПГБТ, имат съществен принос за развитието на индустрията в областта и страната.

От името на ректора на Университета по хранителни технологии проф. д-р Пламен Моллов доц.д-р Борислав Миленков прочете поздравителен адрес. Доц. Миленков подчерта, че винаги се е гордял, че е бивш възпитаник на ПГБТ.

Празникът завърши с традиционното българско хоро и с пожелания учителите и учениците в ПГБТ да следват утвърдените традиции и да не губят любовта към училището в сърцата си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина