Пловдивчанин ще пази с камера двата чинара на ул. “Густав Вайганд“

Автор: Plovdiv Now 10393
Пловдивчанин ще пази с камера двата чинара на ул. “Густав Вайганд“

Пловдивчанин слага камера срещу къщата на кръстовището на ул. "Цар Иван Александър" и "Густав Вайганд", която се събаря в момента, за да спаси поне двата чинара , които са отпред. Според хора от района, вероятността красивите дървета да последват съдбата на емблематичната къща, която новият й собственик - фирма "Медичи Пропърти Инвест" разрушава, е много голяма. Затова пловдивчанинът Михаил Дончев е решил да постави камера на терасата на баба си, за да следи във всеки момент какво се случва на обекта. 

Ето какво написа той във фейсбук: 

Минавам сутрин през злощастния обект на ул. "Цар Иван Александър" и "Густав Вайганд"и опасенията ми, че искат да махат дърветата заедно със сградата май се сбъдват. Невена Пачеджиева да ме поправи, но изглежда част от корените на едно от дърветата през обекта вече "небрежно" са попремахнати.

Живея в този квартал вече 35 години и много добре знам колко е безмилостна жегата в центъра лятото и само малко се смекчава от зеленината по "Густав Вайганд" и "Виктор Юго". Въпросното площадче без тези две огромни дървета ще бъде зверска жега и прахоляк. А баба ми живее на има няма 10 метра оттам.

Ако не можем да ви спрем да бутате паметници на културата, то не си мислете че безнаказано ще махнете и дърветата.

За да няма повече "ама то някакси нещо някой сряза" ще сложа една камера на балкона на баба ми, за да набюдаваме за подли номера.

Ще трябва и да следим дали няма дърветата магически да бъдат обявени за "болни" и да бъдат скоростно премахнати "законно". Георги Стаменов - кмет на район "Централен", искрено се надявам администрацията ви да следи за казуса и да не позволи такова нещо да се случи.

Снимки : Михаил Дончев

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина