Пловдивчанин: Путинисти поругаха Младежкия хълм

Автор: Plovdiv Now 3287
Пловдивчанин: Путинисти поругаха Младежкия хълм

Вандали поругаха със знака на руската армия емблематичния козел на Младежкия хълм. За това сигнализира възмутен гражданин до TrafficNewsОт кадри изпратени до медията ни става ясно, че „Z“ се е появил и върху част от скалните образувания на хълма. С червен спрей са надраскани и част от кошчетата за боклук в района.

Путинисти поругаха Младежкия хълм. На множество места в любимия на всички парк има изрисувани с червен спрей символи Z - знакът на руската агресия в Украйна. Явно в Пловдив има достатъчно психически увредени индивиди, които не само одобряват терористичните действия на Путин, но и са готови да цапат и рушат публична собственост, за да пропагандират омразата си“, коментира пловдивчанинът.

Същите символи са богато издраскани и на Бунарджика от подстъпите към върха му, казва той и допълва, че „явно там се счита за нормално и е част от култа към окупационната чужда армия“.

Всъщност вандализъм от този тип не е чужд на Пловдив и природни забележителности, каквито са тепетата, стават чест обект на посегателство. На различни места могат да бъдат забелязани различни символи и знаци, обрисувани със спрей, а борбата на Община Пловдив с проблема е дългогодишен.

От началото на руската инвазия в Украйна пък в рамките на града могат да бъдат забелязани и немалко украински знамена, изрисувани върху обекти в знак на подкрепа към воюващата страна. На места те са „задраскани“ с голям „Z“ от граждани, очевидно подкрепящи действията на Русия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина