Пловдивчани скочиха срещу превръщането на паркинг в зелена площ

Автор: Plovdiv Now 7201
Пловдивчани скочиха срещу превръщането на паркинг в зелена площ

Жители на няколко блока в Пловдив се обединяват за протест срещу превръщането на междублоков паркинг в парк. Те не са против изграждането на зелени площи, но са против това едното да е за сметка на другото. Всичките дървета около блоковете са ги садили те преди много години и смятат, че зеленината е изключително важна, но ако всичко се превърне в огромен парк, те просто няма къде да оставят колите си.

Протестът е планиран за вторник 30 август в 7:00 часа сутринта  и е свързан с разрушаването на паркинг, обслужващ множество входове в район Централен и по конкретно бул. „Шести Септември”, входове 194,196,198,200,214, пише TrafficNews.bg.

„Както знаете паркоместата в междублоковите пространства са проблем в община Пловдив, особено в район Централен и протестът цели запазване на тези паркоместа, служещи на голяма част от живущите в околността. Това са около 50 семейства. Надяваме се, че мирното събитие ще ни помогне за запазване на местата за паркиране”, споделиха Тодор Стоянов и Тодор Канев.

Заедно със събитието, будните хора от района събират и подписка, с която се цели възстановяване на разрушения паркинг като се очаква тя да бъде подадена в общината веднага след протеста.

Жителите са обезпокоени и от факта, че ако се случи инцидент, например пожар, то специализираните автомобили няма как да стигнат до входовете, за да реагират адекватно.

Организаторите споделиха също, че те не са против парковете и зелените площи, но в случая блоковете остават без места за паркиране. По думите им разкопаването е започнало без дори да бъдат предупредени и без да бъдат поставени информационни табла. Информирали са се единствено от работниците на място. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина