Пеещите фонтани станаха безплатен градски плаж

Автор: Plovdiv Now 1862
Пеещите фонтани станаха безплатен градски плаж

Едно от най-посещаваните места в Пловдив се превърна за пореден път в безплатен градски плаж за децата. Това става ясно от качени кадри във Фейсбук страницата  „Забелязано в Пловдив”. Там се вижда как трима малчугани, вероятно без родителски надзор, се плацикат с маратонки в Пеещите фонтани. Едно от децата дори си позволява да се засилва и да скача във водата.

Това очевидно е забавление за тях и не се замислят, че със сигурност мястото не е „обществен басей” и не е правилно да използва по този начин. 

Освен, че замърсяват водата във фонтаните,  тя е пълна с химикали, които да я поддържат, а това може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Медията ни постоянно публикува материали относно проблемът, който често се забелязва ако посетиш мястото. 

Грозните действия са станали като нещо нормално за пловдивчани, а само преди месец от ОП „Градини и Паркове” изрично призоваха гражданите да не влизат във фонтаните, за да може водата в тях да се запази чиста.

Припомняме, че влизането и плуването във водите на Пеещите фонтани е забранено. Около мястото са поставени предупредителни табели, които очевидно обаче не се спазват и така се показва лошият пример на децата!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина