Отстраняват опасните клони, надвиснали над паркинга срещу пловдивската прокуратура

Автор: Plovdiv Now 1482
Отстраняват опасните клони, надвиснали над паркинга срещу пловдивската прокуратура

Отстраняват опасните клони, надвиснали над паркинга срещу пловдивската прокуратура. Това се случва дни след като голям клон от 100- годишен чинар се стовари върху кола, паркирана на общинския паркинг на площад "Съединение". За щастие на паркинга не е имало хора и никой не е пострадал, освен един автомобил.

Паркингът се намира точно срещу сградата на прокуратурата, в края на ул. "Бетовен". Изсъхналият клон падна от голяма височина и  огъна покрива на фолксвагена. Отчупените пръчки паднаха и върху съседни коли, но без да им нанесат поражения. 

"За съжаление подобни инциденти не са рядкост на нашата улица. Дърветата са доста стари и въпреки, че са в сравнително добро състояние , по тях има изсъхнали клони. Над въпросния паркинг на височина около 10 метра висят още няколко изсъхнали клона."Паркове и градини" почистиха опасните клони в Дондуковата градина, но тук скоро не са минавали. Би трябвало да направят оглед и да отстранят опасните клони. Представете си, че отдолу имаше някое дете, а и възрастен да беше. Клонът е много дебел и пада от голяма височина. Може да го остави на място", заявиха тогава хората, видели инцидента. Тогава собственикът на автомобила изчакваше застраховател за оглед и заяви, че по всяка вероятност ще заведе дело срещу Община Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина