Огромният клон, който висеше върху площадката на детската ясла, е премахнат

Автор: Plovdiv Now 6840
Огромният клон, който висеше върху площадката на детската ясла, е премахнат

Огромният пречупен клон, който висеше върху площадката на детската ясла в район "Централен" "Детски смях", вече е премахнат. Въпреки сложното му обработване, след публикацията на TrafficNews от ОП „Градини и паркове” реагираха веднага и организираха премахването му.

Тъй като достъпът на автовишка се е оказал невъзможен, премахването на клона било трудно, но работата е свършена успешно, заявиха още от Общинското предприятие.

Родителите бяха изключително притеснени от факта, че дървото много трудно може да се премахне. Те се обърнаха към медията ни, като заявиха, че в продължение на месеци опасното растения застрашава живота на децата им.  

От ръководството тогава заявиха, че още , когато са забелязали опасното провисване, децата са били преместени на друга площадка, за по-безопастно и веднага е бил подаден сигнал към кмета на Район "Централен". Към онзи момент на място се е отзовали от отдел „Екология” към районното кметство. Те са заявили, че проблемът е голям, защото за премахването на клона е нужен специален алпинист, а за премахването му се изисква време.

TrafficNews отново се свърза с Директорката на детската Калинка Иванова, която заяви, че вече всичко е наред и големият клон е премахнат, въпреки трудностите. След това районът около площадката е бил почистен и сега Иванова уверява, че децата вече играят на площадката и няма опасност за тяхното здраве.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина