Нормално ли е подножието на Бунарджика да изглежда по този начин?

Автор: Plovdiv Now 2508
Нормално ли е подножието на Бунарджика да изглежда по този начин?

Нормално ли е входът на алеята на Бунарджика да прелива от боклуци? Този въпрос терзае читател на TrafficNews, който ежедневно преминава през подножието на хълма и се натъква на неприятна гледка. Касети от зеленчуци, опаковки от най-различни храни и други отпадъци биват изхвърляни в контейнерите, разположени пред ресторант „Южен полъх”.

Според тях, именно служителите на ресторанта изхвърлят въпросните отпадъци, които преливат извън контейнерите, тъй като друг търговски обект в района няма. Тук се поражда и въпросът защо от заведението не си обособят място, на което да съхраняват отпадъците, вместо да бъдат трупани на входа на парковата зона. Този въпрос зададохме и към общинското предприятие „Чистота”, които също заявиха, че подобни гледки на входа на парка са неприемливи.

От там коментираха, че всички общински контейнери за смесен битов отпадък, разположени на Бунарджика, са тип „кука“. По график те се обслужват три пъти седмично – в понеделник, сряда и четвъртък. Съдове тип „бобър“ там не се поставят заради специфичната инфраструктура на територията на хълма, която трябва да бъде предпазена от навлизането на големите сметовози.

В близост до ресторанта е обособена „шахта“, в която са поставени 6 броя „куки“ и те се обслужват редовно съобразно утвърдения график. Всекидневно минава и камион, който събира изнесените край заведението кашони. Тази локация е включена в маршрутния график, по който кашони се събират от търговските обекти и заведения в район „Централен“,  съобщиха от „Чистота“.

Показаните на снимката контейнери не се обслужват от „Чистота“. При направена от предприятието проверка е установено, че те са поставени там по договор на ресторанта със специализирани частни компании за събиране и транспортиране на отпадъци. Сутринта след подаването на сигнала всичко е било почистено.

Въпреки това собствениците на заведението също са уведомени за подадения сигнал и са предупредени да не допускат гледки като на снимката, които предизвикват справедливото възмущение на пловдивчани.

Преди:

След:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина