Нападнаха в Пловдив виден армененски общественик

Автор: Парашкева Иванова 7404
Нападнаха в Пловдив виден армененски общественик

Председателят на сдружение "Аз живея в Старинен Пловдив" Сахак Чалъкян е бил нападнат снощи в Стария град. Непознат мъж го е цапардосал в лицето, изритал го е, а след това е избягал. Инцидентът е станал в близост до бариерата на Източната порта. 

"Прибирах се към къщи и говорех по телефона. Близо до заведението Трапезица има някаква група от хора. Изведнъж получих изненадващ удар в лицето, очилата ми паднаха, а след това нападателят ме изрита в прасеца. Извиках "помощ" , а  той побягна. Видях, че е висок, едър мъж, на възраст 25- 35 години" разказа Чалъкян пред наш репортер. След нападението той е подал сигнал в полицията. 

Арменецът има три версии за нападението. Първата, която изляга е, че мъжът може да го е нападнал с цел грабеж, но да се изплашил от виковете му. Втората версия е, че причината за нападението може да е обществената му дейност. Освен че председателства сдружението "Аз живея в Старинен Пловдив", Чалъкян ръководи Арменската революционна организация „Ташнагцутюн” и е зам. председател на Арменската общност в България, която през последната година е раздирана от противоречия и вътрешни борби, свързани с Арменската църква. 

Третият вариант според Чалъкян е нападението да е случайно и да не е насочено конкретно към него. 

"И трите версии са доста тревожни. От Сдружението вече година и половина настояваме Стария град да бъде осветен и оборудван с видокамери, но никой не ни обръща внимание. Вечер там е сложно за придвижване - калдъръмът е разбит, цари полумрак. Това не е добре нито за пловдивчани, които обитават къщите в резервата, нито за туристите." коментира Сахак. 

Той вече е поискал срещи  с началника на Четвърто районно управление и новият шеф на "Старинен Пловдив" Богомил Грозев. "Грозев беше на среща. Оставих координати и се надявам в следващите дни да осъществим контакт" коментира Чалъкян. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина