Малки скаути превземат Цар Симеоновата градина

Автор: Plovdiv Now 4085
Малки скаути превземат Цар Симеоновата градина

В рамките на 5-ти международен фестивал "Здравей, Армения" и за 4-та поредна година фондация “Аракс” Пловдив, съвместно с Пловдивските арменски скаути кани пловдивските деца  да се забавляват в компанията на приятели и ентусиасти от града и да премерят сили в оспорвана битка за приза “победител”.

Скаутските игри ще се проведат тази събота – 28 май, от 16 часа в Цар Симеоновата градина.

Арменската скаутска организация “Хоменътмен” съществува в България повече от 90 години. Членовете се чувстват помежду си като братя и сестри, помагат си,  създават навици и стриктно спазват скаутските закони, наречени “Тавананк”, които се състоят от 12 важни точки. Девизът на Арменските скаути е “Възвиси се, възвиси!”. Философията на организацията е чрез любовта към природата, чрез игри и забавления, скаутите да се подготвят да бъдат достойни членове на обществото, а в същото време да запазят и своите арменски корени и традиции.

„Запретвайте ръкави, наострете уши с желание за нови скаутски игри! Компасите на север насочете и в Цар Симеоновата градина на 28.05.2022 в 16 часа се появете! Усмивките си с Вас носете, за победа и веселие се пригответе!“, призовават организаторите от фондация “Аракс” Пловдив.

5-ти международен фестивал "Здравей, Армения" на фондация “Аракс“ се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година. Фестивалът бе открит на 2 май с изложба под мотото „Арарат - душата на Армения".  Тя е дело на фотографа от Великобритания Рафи Юраджиян.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина