Луксозен хотел изниква на мястото на емблематичното Греми СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6463
Луксозен хотел изниква на мястото на емблематичното Греми СНИМКИ

Луксозна и модернистична сграда в две части - бутиков хотел и апартхаус, ще се появи на мястото на горялото няколко пъти култово заведение Греми в центъра на Пловдив, съобщи TrafficNews.bg

От повече от месец върви офанзива по бутането на останките на заведението, в което отново бушуваха пламъци през 2017 година. Неговата полуразрушена аркообразна ограда е последния помен, останал към този час от Греми, с изключение на множеството строителни отломки след бутнатата сграда.

Инвеститорите от "МирКал Инвест", заели се с грандиозния проект, са закупили терена под Греми, както и граничещият с него заден, като към момента въври процедура по обединяване на двете площи и промяна на ПУП-а на окрупнената.

Малкият бутиков хотел ще бъде с лице към булевард "Цар Борис 3-ти Обединител" и ще бъде с капацитет около 50 стаи. Върху задното пространство ще се разположи модерна мултифункционална апартаментна част, с търговска площ на партерно ниво. Тя ще разполага с денонощна охрана и луксозни апартаменти за наемане. Амбицията на инвеститорите е в цялост сградата да носи духа на старинната архитектура в Пловдив, но и да бъде в унисон с всички иновативни тенденции в строителството и архитектурата - смарт модернистична в технологичен и дизайн план. Крайната цел е сградата да се превърне в истинско бижу на урбанизма.

По план същинското строителство трябва да започне в началото на 2019 година, а инвеститорите се надяват най-късно до първите месеци на 2021 проектът да е на финалната права.

Двата терена попадат в историческа зона "Филипопол - Тримонциум - Пловдив", която е групов паметник на културата в археологически и архитектурно-строителен план, на урбанизма и културния пейзаж. Именно заради това проектът на сградата и плана на строителните работи ще бъдат съгласувани с НИНКН.

Най-вероятно от Община Пловдив пък ще пристъпят към действия по облагородяване на подлез "Тримонциум" и зоната със спирка над него, като по този начин ще се даде естествено продължение на поддържана и красива централна градска част. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина