Липса на контейнери за отпадъци превръща ул. „Иван Вазов” в сметище

Автор: Plovdiv Now 3572
Липса на контейнери за отпадъци превръща ул. „Иван Вазов” в сметище

Липса на контейнери за отпадъци на ул. „Иван Вазов” превръща улицата в сметище. Това твърдят жители в района, които разказаха пред медията ни,че вече повече от 20 дни няма контейнери. Заради това хората изхвърлят отпадъците си на земята, където са били разположени съдовете за отпадъци преди. Така обаче боклуците биват разпростирани по цялата улица, което е доста неприятно, споделят пловдивчани.

От ОП „Чистота” заявиха, че контейнер на посочения адрес липсва, защото предишният е бил изгорен. Поради същата причина съдове за смесен битов отпадък няма и на други места по ул. "Иван Вазов", както и в други части на идеалния градски център. Това отговориха от "Чистота" по повод сигнала, който е получен и в общинското предприятие, пише trafficnews.bg.

Директорката Десислава Георгиева увери, че са предприети необходимите мерки възможно най-скоро да бъдат поставени нови контейнери. Дотогава нека гражданите отнасят отпадъка си до другите най-близки съдове за смет, призовават от "Чистота".

Съдовете за смесен битов отпадък в центъра са пластмасови, което прави обслужването им по-безшумно. При използването им обаче трябва да се внимава, за да не се запалват.

Неотдавна бе заловен извършител на умишлени палежи на пластмасови контейнери, напомнят от предприятието.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина