Кола се запали в Тунела в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5130
Кола се запали в Тунела в Пловдив

Лек автомобил се е запалил в тунела на бул. "Цар Борис III Обединител" в Пловдив. Инцидентът е станал около 8:00 часа сутринта днес. За случката разказа шофьор, който забелязал спрялата кола и се притекъл на помощ като помогнал с пожарогасител.

"Нещо ровеше из багажника, но не изглеждаже да бърза много. В момента, в който подминах колата, видях че от двигателния излизат пламъци, а в огледалото гледах как водачът полива с някакви шишенца от минерална вода. Успях да спра около 50 м по-надолу и с лек спринт с пожарогасителя в ръка след секунди бях пред колата - пламъците вече се вдигаха на около половин-един метър нагоре", разказа пловдивчанинът. Заради пушека трудно виждал шофьора на колата, но с малкия пожарогасител от колата си успял бързо да изгаси огъня. "Вероятно беше въпрос на секунди да се разрасне и да стане невъзможно", разказва той в личния си профил във фейсбук..

След като пламъците били потушени, очевидецът попитал шофьора къде е неговият пожарогасител и тръгнал към своята кола.

"Инстинктивно пак се обърнах към вече загасения автомобил и видях, че водача пак нещо полива отгоре и се върнах - вместо да махне клемата на акумулатора, той явно оглеждаше щетите. Отново афектиран му извиках да разкачи акумулатора, за да не пламне отново. Слава богу разбра ме", добави още мъжът.

По негови думи тунелът е бил пълен с дим и трудно се дишало. Той призовава всички шофьори да държат в колите си изправни пожарогасители.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина