Кметът на “Централен“ не удовлетвори исканията на живеещите в Капана

Автор: Plovdiv Now 5206
Кметът на “Централен“ не удовлетвори исканията на живеещите в Капана

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов отказа да удоволетвори исканията на живеещите в квартал "Капана". С жалба, подадена на 30 септември 2020 г. пловдивчани, които имат адресни регистрации в района, настояват разрешителните за удължено работно време на всички заведения в Капана да бъдат отнети. Те настояват бистрата и ресторантите да работят максимум до 23 часа,тъй като клиентите нарушават нощната тишина, пише trafficnews.bg

В писмо до председателя на Общинския съвет Александър Държиков, кметът Стаменов  заявява , че всички разрешителни са издадени при строго спазване на изискванията на Наредбата на община Пловдив за осигуряванена обществения ред, а изискуемите документиса публични и са качени в интернет страницата на общината.

Искането в жалбата за отнемане на разрешенията за удължено работно време навсички заведения в "Капана", не може да бъде удоволетворено, тъй като не са налице нормативно-установените основания за това, е категоричен кметът. 

През лятото напрежението в Квартала ескалира, след като живеещи там, организираха протести и подадоха множество сигнали за нарушаване на нощната тишина. Над 100 души изпратиха писмо до кмета Здравко Димитров и районния кмет Георги Стаменов. Те се оплакаха от силна музика, пиянски изцепки и шум до 4 часа сутринта. Последваха масирани проверки от страна на полицията, които пък доведоха до остра реакция от странана собствениците на заведения, които възнегодуваха срещу проверките и заявиха, че униформените стресират клиентите им. Последва среща в район "Централен" и присъствието на Общинска полиция в района бе засилено. 

С падането на температурите и въвеждането на новите противоепидемични мерки страстите утихнаха. Вероятно до следващото лято.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина