Клон от 100-годишен чинар се стовари върху кола в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3344
Клон от 100-годишен чинар се стовари върху кола в Пловдив

Голям клон от 100-годишен чинар се стовари върху кола, паркирана на общински паркинг на площад "Съединение". Инцидентът е станал преди час, съобщиха очевидци. Пострадал е само един автомобил, за щастие на паркинга не е имало хора и никой не е постадал. 

Паркингът се намира точно срещу сградата на прокуратурата, в края на ул. "Бетовен". Изсъхналият клон е паднал от голяма височина и е огънал покрива на фолксвагена. Отчупени пръчки са паднали и върху съседни коли, но без да им нанесат поражения, , предаде TrafficNews.bg

"За съжаление подобни инциденти не са рядкост на нашата улица. Дърветата са доста стари и въпреки, че са в сравнително добро състояние , по тях има изсъхнали клони. Над въпросния паркинг на височина около 10 метра висят още няколко изсъхнали клона. 

"Паркове и градини" почистиха опасните клони в Дондуковата градина, но тук скоро не са минавали. Би трябвало да направят оглед и да отстранят опасните клони. Представете си, че отдолу имаше някое дете, а и възрастен да беше. Клонът е много дебел и пада от голяма височина. Може да го остави на място", коментират хора от близкото кафе, които са очевидци на инцидента. 

Собственикът на автомобила изчаквал застраховател за оглед и по всяка вероятност ще заведе дело срещу Община Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина