Къщата на новите Медичи: Трима с каски, двама - без

Автор: Plovdiv Now 4503
Къщата на новите Медичи: Трима с каски, двама - без

Трета седмица продължава събарянето на "опасната" къща на ул. "Цар Иван Александър" в центъра на Пловдив. Сградата, която е била паметник на културата до 20212 година, а след това е извадена от списъка с регистрираните обекти възоснова на съмнителни твърдения, в момента се събаря. Собственикът - фирма "Медичи пропърти инвест" Мирослав Стефанов събаря къщата с т.нар. "План за безопасност и здраве", издаден от район "Централен". С този вид документи през последните години в центъра на града бяха съборени много стари сгради, пише trafficnews.bg.

Въпреки общественото недоволство, въпросната къща, която бе една от най- красивите в квартала зад Пожарната, продължава да се събаря, а реакция от Министерството на културата, НИНКН и общината няма. Общински съветници и депутати от ПП- ДБ също внесоха писмо в Министерството на културата , в което настояват къщата да бъде върната в регистъра на паметниците и собствениците да бъдат задължени да я възстановят, но до този момент няма ответна реакция. 

Междувременно събарянето на емблематичната сграда продължава, при груби нарушения на мерките за безопасност на труда. Проверка на място днес установи, че трима от работниците са с каски , а двама без каски. Преди няколко дни на обекта нямаше нито един работник с каска. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина