Инсп. Гиргинов от КАТ Пловдив и кметът на „Централен“ с образователна лекция за хора от третата възраст

Автор: Plovdiv Now 7023
Инсп. Гиргинов от КАТ Пловдив и кметът на „Централен“ с образователна лекция за хора от третата възраст

 Едночасова лекция на тема „Пътна безопасност“ проведе инсп. Ботьо Гиргинов от КАТ ПП – Пловдив съвместно с кмета на район „Централен“ – Община Пловдив Георги Стаменов в Централен клуб на пенсионера. Над 70 човека в трета възраст от най-големия пенсионерски клуб в „Централен“ присъстваха на лекцията. Инсп. Гиргинов обстойно описа основните ситуации, в които трябва да се има повишено внимание и благодари на Георги Стаменов за съдействието.

„Институциите в район „Централен“ работят съвместно и положителната промяна в средата на живот е на лице“, коментира инсп. Гиргинов. Освен инфраструктурата от значение за предотвратяване на пътно-транспортни произшествия и травми сред хората над 61 годишна възраст е повишеното внимание при ползване на градски транспорт и на пешеходните пътеки. „Няма никаква причина да не бъдете търпеливи и да изчакате светофара да светне зелено преди да пресечете“, добави Ботьо Гиргинов.

На лекцията той спомена, че България е сред водещите европейски държави по брой пътно-транспортни произшествия, но въведеното електронно управление на трафика е намалило 7 пъти инцидентите в Област Пловдив през последната година. Стаменов и Гиргинов обърнаха внимание на пенсионерите и по темата за телефонните измами, като ги посъветваха да не се доверяват на обаждания от непознати. „Винаги можете да се обръщате към двете институции при нужда от съвет и консултация“, завършиха те. Лекцията приключи със снимки и пожелания за хубаво и безаварийно лято.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина