Глобиха шофьора, изхвърлил контрольор от автобус в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3230
Глобиха шофьора, изхвърлил контрольор от автобус в Пловдив

61-годишният агресивен шофьор на автобус по линия 21, който изхвърли контрольор от ОКТ от автобуса и изгони и пътниците по време на курс, е глобен с административно наказание от съда.  Това съобщи полицията днес.

Инцидентът е станал на бул. „Победа”, докато пътува към спирката на гара Филипово. Контрольорът от ОКТ Силвия Найденова разказа, че е правила рутинна проверка от страна на Община Пловдив за превозните документи на автобуса и шофьора – пътни листове, както и билетите, които се продават.  Шофьорът обаче започнал да се държи агресивно и да заплашва служителите на ОКТ, че ще ги удари.

„Шофьорът ми възпрепятства проверката – не ми даде контролния лист. Започна да крещи и да обижда много. Няма да казвам какви думи ни каза. Закани се, че ще викне полиция,а пътниците слязоха. Същевременно и ние се обадихме на 112, дойде патрулка и ДАИ. Оказа се, че не е попълнил пътния и контролния лист. Има до този момент 3 нарушения”, каза Найденова. Когато органите на реда са пристигнали е започнала проверка на водача, а той заявил, че напуска и този „дарак да го кара, който иска”.

На същия ден на мъжа му е наложена глоба в размер на 250 лева за проявена грубост към служителите и непристойно поведение в автобус на градския транспорт в областния град.

Проверката е била и за продажба на стари или нерегламентирани билети от страна на шофьора, който ги продава. През последния месец от ОКТ затегнаха колана, като хванаха редица нарушители – кондуктори и шофьори, които продават стари билети. В същото време все по-често контрольорите стават обект на агресия от страна на шофьорите и кондукторите. Имало е случаи, при които и водачи на автобуси не спират на спирки, когато видят контрольори. Зам.-кметът по транспорт Савина Петкова също пристигна на място и заяви , че поведението на шофьора е недупостимо.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина