Гласът на пловдивчани: 60% подкрепят идеята отсечка на ул. “Христо Г. Данов“ да стане пешеходна

Автор: TrafficNews 3971
Гласът на пловдивчани: 60% подкрепят идеята отсечка на ул. “Христо Г. Данов“  да стане пешеходна

Близо 3000 пловдивчани са дали гласа си в анкетата на TrafficNews "Съгласнили сте отсечката на ул. "Христо Г. Данов" от EVN до бул. "Руски" да бъде пешеходна?" . 60% от тях са отговорили положително на въпроса и приветстват идеята на район "Централен" за обособяване на ново пешеходна зона в центъра на града. 35 % не одобряват промяната, а 5% не се интересуват от казуса. 

Улицата беше реновирана и в момента е с нов облик. 

Въпросната отсечка от години на практика се е превърнала в служебен паркинг на ЕВН, район „Централен”, КНСБ и още няколко обекта, а свободните места в Синя зона са не повече от 5-6.  Тя се използва и за пряк път към бул. „Руски” от „Христо Г. Данов” и живеещите в  съседните улици. В същото време по улицата има изумителни сгради с търговски обекти, които могат да изпълнят с живот цялата тази градска част. Не просто тя да е нов „Капана” с множество заведение, а притегателно място за всякакъв вид дейности, като не се допускат грешките от т.нар. Квартал на творческите индустрии, който отдавна е изгубил съдържанието на тези думи.

„Относно паркоместата на район „Централен” – ние можем да се лишим от тях, ако бъде взето решението на Общинския съвет улицата да се превърне в пешеходна. Не смятам, че и за другите институции в близост  ще е проблем. ЕВН например си имат собствен паркинг”, заяви Георги Стаменов.

Справка в Община Пловдив показва, че ЕВН плащат за 31 служебни паркоместа, както на ул. „Христо Г. Данов”, така и в съседните улици.  Учудващо е защо са необходими толкова много места на ЕРП-то при положение, че там е администрация, а екипите на дружеството, което поддържат мрежата е в базата им на Карловско шосе.

Очаква се още на следващата сесия да се дискутира възможността тази част от ул. „Христо Г. Данов” да се превърне е пешеходна.

Ул. „Христо Г. Данов” – нова значка на ревера на Пловдив или служебен паркинг? Изборът изглежда лесенУчастъкът от улицата може да се превърне в нов „Капанa”, без да се допускат грешките от него

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина