Емблематичен пловдивски хотел затвори врати

Автор: Plovdiv Now 68667
Емблематичен пловдивски хотел затвори врати

43 години след откриването си емблематичен пловдивски хотел - Новотела, за първи път затвори врати. Причината за това са мерките за сигурност и ограниченията за пътуване, въведени от българските власти с цел максимална социална изолация, за да се  предотврати разпространението на коронавирус.

Вчера последният гост на хотела е бил изпратен и цялата сграда е затворена. Всички комуникации са изключени, басейнът е изпразнен, търговските обекти на партера са затворени. Персоналът е в отпуск. Засега хотелът е затворен до 13 април.

Хотелът е открит през 1977 г. от френската верига хотели „Новотел“ и съгласно споразумение с българското правителство след кратковременна експлоатация от страна на френския партньор преминава в собственост на държавата. До 1990 г. е част от международната хотелска верига „Интерхотели“. През 1997 г. става частна собственост на приватизационен фонд „Петрол фонд“. По-късно фондът е преобразуван в ”Синергон холдинг“ АД. Хотелът е бил част от международната туристическа верига „Акор“. 

Преди една година Гранд хотел Пловдив бе закупен за 20 милиона от компанията  "Българско туристическо дружество Глобал турс", свързана с бизнесмена Сава Чоролеев, и понастоящем се казва Гранд хотел Пловдив, но хората винаги го споменават като Новотела. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина