Джип за 100 бона “заблестя“ на паркинга на почти фалиралото ВиК-Пловдив

Автор: Благовест Андонов 7562
Джип за 100 бона “заблестя“ на паркинга на почти фалиралото ВиК-Пловдив

„ВиК – Пловдив пред фалит, отчете 14 млн. лева загуба”, „ВиК – Пловдив връща 20 млн. лева на Европа! Дружеството: Пред фалит сме с  тази корекция”. Това са две от заглавията, които показват състоянието на държавната фирма под управлението  на инж. Огнян Кулишев. На практика  държавният монополист може всеки момент да бъде обявен в несъстоятелност.

Вместо обаче да има затягане на коланите в дружеството, се вижда точно обратното – правят се разхищения с неговите средства. Едно от тях  е закупуването на луксозен автомобил, втора ръка за близо 100 000 лева, който се води „високопроходим”.

TrafficNews писа, че като възложител шефът на водното дружеството Огнян Кулушев е подписал договор за покупка на 5-годишено Audi Q7 с мощност от 333 к.с.  за 85 000 лева без ДДС или 102 хил. лева с налога. То е било закупено от охранителната фирма „Роял енд ВИП Секюрити”, а офертата откъм техническо предложение е почти идентична с минималните условия на водното дружество. 

Колата вече е доставена на ВиК – Пловдив, като тя „блести” на паркинга в базата на бул. „6 септември”.  Докато на него напича, мощният джип се мести на сянка, а след това отново се връща на шефските паркоместа.

Ето и новото „бижу” в короната на почти фалиралата държавна компания:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина