До няколко дни ще бутнат галерията на ул.„Гладстон“

Автор: Plovdiv Now 5885
До няколко дни ще бутнат галерията на ул.„Гладстон“

Галерията на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон” ще бъде съборена до дни.  Творците са били поканени да изнесат и последните си багажи, защото до дни знаковата сграда ще бъде премахната, за да започне строежът на нова.

Районът около галерията е ограден с предпазни пана и е подготвен за работата на екипа на „Главболгарстрой-Пловдив” АД. Фирмата бе избрана да обществената поръчка с предмет „Инженеринг (изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива, строителство и упражняване на авторски надзор) за изграждане на Изложбена зала на ул. „Гладстон”№32, Пловдив”.

Сумата заложена в документите за реализацията на проекта от ГБС-Пловдив е 3 499 000 лв. без ДДС. От тях 3 129 000 лв. без ДДС са за самото строителство. 15 хиляди са предвидени за изготвянето на инвестиционния проект за разрушаването на старата сграда. Самото събаряне ще струва 150 хиляди лв. 5000 са предвидени за  авторски надзор.

Основните изисквания, заложени в техническото задание, са да се осигури пространствената организация така, че освен като галерия, залата да може да функционира и като сцена за музикални изяви и други културни събития. Залата трябва да има възможности за провеждането на конференции и семинари и за тази цел трябва да се предвидят сгъваеми плътни преградни стени.  Самата изложбена зала ще бъде на две нива. Ще има помещение за графична база, творчески ателиета, офик, както и депо за съхранение на картини, складово помещение, магазин за продажба на материали. В новата сграда ще има търговски площи, кафе-клуб.

Изложбените площи ще бъдат между 600 и 700 квадратни метра.

Фирмата изпълнител Главболгарстрой има няколко мащабни проекта, свързани с култура. ГБС ремонтира Пловдивския драматичен театър след пожара в основния салон. Техен обект е и Колодрума, където също се провеждат културни събития. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина