Деца подпалиха с пиратки дърво на Бунарджика в Пловдив ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 3306
Деца подпалиха с пиратки дърво на Бунарджика в Пловдив ВИДЕО

Липса на родителски контрол и каквато и да е отговорност доведе до инцидент в Пловдив.

Огнеборците за пореден път се сблъскаха с безотговорността на подрастващите. В късния следобед днес на тел 112 бе получен сигнал за горящо живо дърво на хълм Бунарджика. Мигновено към мястото се отправи екип огнеборци от Първа районна служба. Подателят на сигнала- Константин Дичев се разхождал на хълма заедно с приятел. Двамата мъже решили да минат по алтернативен стръмен участък, използван за спускания от байкъри. Мъжете забелязали дим и усетили миризма на изгоряло. Между двете водохранилища на хълма се натъкнали на горящо в основата си дърво. Подали сигнал на пожарната, а на помощ им се притекли момчета с велосипеди, които използвали бутилките с питейна вода, за да се опитат да загасят огъня.

По думите на очевидци, малко по- рано през района преминали тумба тийнеджъри, чули се гърмежи от пиратки. Явно, за да се забавляват, децата са пуснали пиратките в кухините в основата на дървото, без да си дадат сметка за последиците от своите действия.

Гасителните действия на огнеборците продължиха до смрачаване. Минувачи, които използват алеите на хълма за отдих възмутено коментираха, че безотговорни са действията и на децата, и на техните родители и е недопустимо да се хабят сили и ресурс заради подобен акт, който най- вероятно ще остане безнаказан.

"В този ред на мисли нека всеки сам да прецени как подобна постъпка определя отношението ни към живота- като вандалски акт или като небрежност!", посочиха от пловдивската пожарна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина