“Аварирали“ автомобили ежедневно блокират спирка в Пловдив, рейсове стоварват хора на пътното платно

Автор: Plovdiv Now 4655
“Аварирали“ автомобили ежедневно блокират спирка в Пловдив, рейсове стоварват хора на пътното платно

Автомобили всяка сутрин спират на една от най-натоварените спирки на центъра на Пловдив и пречат на движението. За това сигнализира читател на TrafficNews. Той споделя, че спирката на Тунела север-изток /посока Чифте баня/ бива окупирана в час пик от шофьори, които оставят децата си до близкото училище. Това създава допълнителна суматоха в и без друго утежнения трафик в града. 

По-важното - пречи на пристигащите автобуси и те често спират директно на платното за движение, защото спирката е заета. С помощта на аварийните светлини родителите „оневиняват“ нарушението си, но поставят под риск десетките пътници, които трябва да бъдат буквално стоварени насред преминаващите коли.

Защото някой трябва да си остави детето на училище? Така ще бъде завинаги или просто родителите са повече от нахални? Или това се случва само в Пловдив, защото е възможно“, възмущава се пловдивчанинът.

Само преди няколко дни TrafficNews ви разказа за друг подобен случай, в който отново на бул. "Цар Борис III Обединител", шофьор на градския транспорт бе заснет да "разтоварва" и качва пътници от най-лява лента. Случката се разви в близост до Тримонциум и възмуте граждани, които нападнаха водача, че пести от време заради забавяне в графика. По думите на други обаче това се случва, защото водачите на публичния транспорт не могат да се доберат до спирката, блокирана от автомобили, спрели там заради ледената пързалка на центъра. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина