Кръшни хора и песни огласят днес Лаута! Започва Народен събор Пловдив!

Автор: Plovdiv Now 15486
Кръшни хора и песни огласят днес Лаута! Започва Народен събор Пловдив!

На 11 и 12 май 2019 г. в парк „Лаута“ започва 4-то издание на Народен събор Пловдив, в което ще участват над 4000 изпълнители от цяла  България.  За първи път Народен събор Пловдив ще е на 3 сцени. 

На една от сцените ще има „хоротека“ – място, където желаещите ще играят до насита хора, а за тези, които не умеят, но искат да се научат ще има училище за народни танци. Парк „Лаута“ е напълно готов и очаква многобройни гости. Тревните площи са окосени, обработени и напръскани. Предприети са необходимите мерки за безопасност и гражданите могат спокойно да дойдат с хамаци, одеяла. Паркирането ще е отново по бул. „Санкт Петербург“, местата ще са обозначени.

По време на фестивала ще се състоят концерти на Виевската група, Николай Славеев и бенд, Ансамбъл „Тракия“, Академичен фолклорен ансамбъл и оркестър към „АМТИИ проф. Асен Диамандиев“, както и много гайдарски състави, ансамбли, читалища, училища, клубове за народни танци и самодейци.

Организаторите са подготвили за всички желаещи уроци по народни танци, училище за народни инструменти, хоротека, алея на занаятите, на която повече от шейсет занаятчии ще демонстрират уменията си, както и фермерски пазар.

Програмата през двата дни ще бъде от 10:00 до 22:00 часа. Официалното откриване започва в 12 часа.

Вижте програмата за днес, 11 май:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина